Witte Weekblad bij Natuurfestival

17 june 2014
Hoofddorp

Elke even week in deze krant is Kaspers Postbus te vinden: een pagina met leuke spelletjes, een strip en weetjes over de natuur om de hoek. Heemtuin de Heimanshof viert in het laatste weekend van juni het Natuurfestival, dat in het teken staat van de 100 jaar geleden overleden Eli Heimans, naamgever en inspirator van de Heimanshof.

Columnisten
Zaterdag 28 juni zijn Franke van der Laan en Axel Gunderson, de twee columnisten van de natuurpagina, aanwezig tussen 13.00 en 17.00 uur om allerlei natuurvragen te beantwoorden. Van der Laan is beheerder van de Heimanshof en inmiddels een bekendheid in Hoofddorp als het aankomt op kennis over de flora en fauna. Gunderson is verbonden aan Project Baseline en is bij het festival te vinden in de Onderwater Ontdekwereld. Hij kan antwoord geven op (bijna) alle vragen over het onderwaterleven in Haarlemmermeer. Op zijn laptop toont hij onderwaterbeelden van vissen en microscopisch waterleven. Gunderson doet elke week onderzoek in de waterplas van het Haarlemmermeerse Bos en weet er heel veel over te vertellen. Ook neemt hij een deel van zijn duikset mee.

Kleurplaat
Kinderen maken ook nog eens kans op prijzen met de bijbehorende kleurplaat, waaronder een duikles, het bordspel Sealife - ontdek de oceaan en het boek Actie! Natuur voor coole kikkers. De kleurplaat is af te halen bij Boekhandel Stevens (Nieuweweg 63), Spellenwinkel Walhalla (Tussenweg 31), Jeugdland Hoofddorp (Redenburgsingel 100), de Heimanshof (Wieger Bruinlaan 1) en Bibliotheek Hoofddorp-Centrale (Raadhuisplein 7). De ingekleurde plaat kan ingeleverd worden bij het Natuurfestival, zaterdag 28 juni tussen 13.00 en 17.00 uur.

Toegang tot het festival is gratis.