Almeerse Hockeyclub trots op WK prestatie

12 june 2014
Almere

,,Zo'n prestatie is een visitekaartje voor het hockey in Nederland", zegt Bas Bonhof, voorzitter van de club. ,,Het is het grootste evenement van de afgelopen 15 jaar, dus het leeft hier ook behoorlijk." Volgens Bonhof leidt het WK ertoe dat er meer inschrijvingen zullen komen. ,,Omdat hockey zo positief in de belangstelling staat, zie je dat er steeds meer mensen in de sport komen. Dat zie je nu nog niet, maar dat komt wel."

Trots

Ook spelers van de club zijn dolenthousiast over het succes van de ploegen. ,,Ik ben erg trots op ze", zegt Sarah Stam (10). Ook Lara van den Broeck (10) is erg onder de indruk van de twee teams. ,,Er zijn veel landen die meedoen en dat Nederland het dan zo goed doet is erg cool."

Verdere trots komt van de prestaties van Valentin Verga en Wouter Jolie. De twee spelers hebben hun jeugdtraining in Almere gekregen, waardoor ze door hun huidige prestaties uitgegroeid zijn tot clubiconen. ,,De jongere spelers herkennen ze als ze langskomen voor clinics en andere evenementen", aldus Bonhof. Sarah en Lara zijn ook erg trots op de hockeyers.

Toekomst

Sarah hoopt later zelf ook voor het Nederlandse team te mogen spelen. Professioneel hockeyster worden is haar droom. Lara ziet dat ook wel zitten, maar wilt niet alleen een hockeyster worden. Beide spelers zijn het in ieder geval eens dat het Nederlandse vrouwenteam het beste team is van het toernooi. Of dat ook zo is, moeten de teams vanavond en morgen beslissen. Vanavond speelt het vrouwenteam tegen Argentiniƫ en morgen speelt het mannenteam tegen Engeland.