Klunend over sluis in 39ste Ringvaart Regatta

30 may 2014
Leidschendam

De eerste binnenkomst was van een skiffeur omstreeks 14.30 uur na 88 km roeien. Na 45 minuten verplichte pauze mocht men weer verder roeien naar Delft. Op een scorebord werden bootnummer, aankomst en vertrek bijgehouden.
Horeca De horeca rond de Sluis deed zijn best. Grote parasols en partytenten ware aanwezig om bescherming tegen de lichte regen te bieden. Poffertjes werden gebakken bij IJssalon Fanielje en restaurant de Pannenkoe bakte hamburgers in een grote pan. Ook de terrasjes werden flink bezocht.
De Binnenhof In De Binnenhofzaal naast de Dorpskerk was een team van het Rode Kruis voor eventuele EHBO actief. Blaren kwamen vaak voor. Vingers werden verbonden. Er stonden ook diverse massagetafels, die veelvuldig gebruikt werden om de spieren weer soepel te maken voor de laatste 12 kilometers roeien naar Delft. Ook de kuiten van roeiers hadden soms een flinke beschadiging opgelopen.
Rond 17.00 uur werd het zelfs even druk met wachttijden voor het afmeren en klunen van de arriverende boten bij de pontons.