Doek valt al voor De Pianobar

20 may 2014
Huizen

Het thema was steeds de piano, hetzij als solo-instrument, hetzij als begeleidingsinstrument of beiden. In Café 8 bevindt zich een heuse vleugel, het muzikale middelpunt van het café. Het blijkt echter dat de kosten niet opwegen tegen de omzet van de avond. Ook het aantal bezoekers valt tegen. Daarom is na de eerste drie afleveringen de stekker uit dit project te trekken.

Tamara Hoekwater (zie foto) heeft een goede staat van dienst. Tot 2002 was zij zangeres bij de bekende popgroep Volumia van Xander de Buisonjé. Als klein kind stond ze al thuis voor de spiegel in een borstel te zingen. Later ging ze klassiek zang studeren aan de muziekschool in Heerlen, maar daarna studeerde ze lichte muziek aan het Maastrichtse conservatorium. Haar cv is lang. Zo heeft zij een solo concerttour gedaan in New York, heeft ze opgetreden met het Limburgs Symfonie Orkest, bij Vrienden van Amstel Live met het Eric Corton Trio en heeft ze tournees door het Caribisch gebied gedaan.

Clous van Mechelen is winnaar van de Gouden Notenkraker. Hij wordt de Nederlandse Vivaldi genoemd door zijn compositie van de bekende Grolsch-reclame. Maar hij componeerde ook de Tol Hanse tophit Big City. Televisiebekendheid kreeg hij door zijn rol van pianostemmer Jan Vos in de VPRO-TV-shows van Wim T Schippers, onder andere Op zoek naar Jolanda.

De Pianobar begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.