Fairtradedag in Langedijk

30 april 2014
Heerhugowaard

De tocht kan op verschillende manieren worden afgelegd: per fiets, te voet en eventueel met de auto. Je kunt op elk punt beginnen en de hele route of een deel daarvan afleggen.

Uitgangspunt is een ontspannen kennismaking met lokale en duurzame bedrijven en organisaties die staan voor ambachtelijke streekproducten en eerlijke handel (= Fairtrade ). Deelname is gratis, net als de versnapering die gratis of met korting wordt aangeboden. Daarvoor is wel een bon nodig. Die zit in de routebeschrijving. Die liggen begin mei bij de deelnemende bedrijven.

Deelnemende bedrijven zijn Windmolen Jan Pronk aan de Warmerhuizerweg in Harenkarspel (informatie en bezichtiging), De Kleine Ark aan de Voorburggracht 449 in Oudkarspel (soepje met stengel ?2,-, appeltaart ?1), Zonnegrond aan Breekland in Oudkarspel(informatie duurzaam participeren), de Allemanskerk aan de Dorpsstraat 878 in Oudkarspel (orgelmuziek van 11.00 - 13.00, open tot 15.00), De Fietsenmaker, Axel Noort aan de Dorpsstraat 652 in Noord- Scharwoude)(banden plakken ? 12,50).

Verder kunnen mensen onder meer terecht bij SARI Fair Fashion aan de Dorpsstraat 647 in Noord-Scharwoude(informatie duurzame kleding en verrassing), Bakkerij Jonker aan de Dorpsstraat 591 in Noord-Scharwoude (Fairtrade pistolet met kaas van Kaas ?1,75), - Speelpark De Swaan aan de Wagenweg 2 in Oudkarspel (entree met korting en biologisch ijsje voor ?1,-) en De Regenboogkerk aan de Bovenweg 91 in Sint.Pancras: (muziek en verkoop Fairtrade Producten)

Meer weten over de fairtrade activiteiten in gemeente Langedijk : www.millenniumgemeentelangedijk.com.