Website-beheerder zorgt voor sociale cohesie

25 april 2014
Abbenes

Johannes Leendert Arie van den Berg viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als vrijwilliger. Hij was 14 jaar oud toen hij jeugdlid werd in het bestuur van de Algemene Volleybal Vereniging Abbenes. Nog altijd zit hij in dat bestuur, al zijn er ondertussen heel wat extra activiteiten bij gekomen binnen de vereniging. Zo was hij trainer van verschillende teams, penningmeester en organisator van diverse sponsorevenementen.

Jeugdraad
Daarnaast zat Abbenesser Van den Berg van 1976 tot 1985 in de jeugdraad van het dorp, waar hij jeugdkampen en -disco's organiseerde. In de jaren '90 zat hij in de Oranje Vereniging Abbenes, tegenwoordig is hij terug in de opvolger daarvan: de Oranje Evenementen Vereniging. Hier beheert hij de kas, het sponsorbestand en doet hij de public relations.

Meest bekend is Van den Berg natuurlijk van de website Abbenes.net. Die richtte hij 8 jaar geleden op en beheert en onderhoudt hij nog altijd zelf. De website is voor het hele dorp een bron van lokaal nieuws en hiermee speelt Van den Berg een grote rol in het bevorderen van de sociale cohesie in Abbenes.