Art-Party in atelier Anita Ammerlaan

15 april 2014
Roosendaal

In samenwerking met Roosendaalse kunstenaar Yvonne Telleman is hard gewerkt om op zondag een mooi en bijzonder programma neer te zetten. Naast de expositie EYE-CANDY 3 zullen ook verschillende kunstenaars aanwezig zijn om hun eigen werk nader  toe te lichten en zes kunstenaars gaan live aan het werk. Daarnaast is er live muziek van MAIS en De Authentiek Fabriek. Ook zal de Roosendaalse vinoloog Corné Janssen een wijnproeverij verzorgen.

De volgende EYE-CANDY 3 exposanten zullen live aan het werk te zien zijn: Anita Ammerlaan (Roosendaal), Sonja Andela (Haarlem), Tiny de Bruin (Lelystad), Clemens Lankreijer (Roosendaal) en Yvonne Telleman (Roosendaal). De kunstenaars die wel aanwezig zullen zijn maar die niet live aan het werk zullen gaan, zijn: Peter Baaijens (Gouda), Ton Kalishoek (Rotterdam), Christa Kloppenborg (Diessen), Annita Smit (Zaltbommel) en Vera Zegerman (Zoetermeer). Daarnaast exposeren Erik Loman (Haaksbergen), Hubert Rooimans (Essen) en Theo Schouten (Hindeloopen) hun werk ook  tijdens EYE-CANDY 3, maar zij zijn niet  zelf aanwezig op 27 april. De Roosendaalse kunstenaar Toon Verbraak zal ook zijn kunsten vertonen op de Art-Party.

De live muziek zal verzorgd worden door het akoestische duo MAIS en De Authentiek Fabriek. MAIS is een akoestisch duo van twee doorgewinterde muzikanten die al met elkaar optreden  sinds hun tienerjaren. Dit akoestische coverduo doet denken aan de 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske en DWDD Recordings van de VARA. Zanger en gitarist Istvan Ouborg en contrabassist Maurits Malherbe vinden op hun akoestische instrumenten de uitdaging in het verbouwen en klein brengen van Engelstalige (o.a. Prince en Paul Weller) en Nederlandstalige covers (o.a. Blof en The Scene). De Authentiek Fabriek is een alternatieve abstracte hiphop act van waaruit de teksten van frontman Splint the Rhymedetective tot uiting komen. In 2012 brachten ze hun debuutplaat ‘De Authentiek Fabriek’ uit in eigen beheer.

Roosendaler Corné Janssen laat de liefhebbers kennismaken met heerlijke wijnen. Als vinoloog van de wijnacademie geeft Corné ook wijncursussen, wijnproeverijen en kookworkshops in combinatie met een wijnproeverij.

Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan en alle deelnemers aan de Art-Party nodigen alle liefhebbers uit om er samen een bijzondere en Brabants gezellige zondagmiddag van te maken. De entree is gratis. Op zondag 27 april is het koopzondag, dus: gratis parkeren in de parkeergarages in het centrum van Roosendaal.