Maatschappelijke beursvloer: beursmeester Jeroen Wijckmans is er klaar voor!

14 april 2014
Maastricht

Jeroen is tevens het gezicht van de Maatschappelijke Beursvloer Maastricht, die morgen plaatsvindt in stadion de Geusselt. En ook daar staat scoren hoog in het vaandel.
 
Tijdens de beursvloer worden producten en diensten van organisaties gekoppeld aan vragen uit het maatschappelijke veld. Zo kunnen op verschillende manieren ‘deals’ ontstaan. Vragers en aanbieders ontmoeten elkaar bijvoorbeeld spontaan op de beursvloer in één van de themagebieden (zoals ‘Materialen en faciliteiten’, ‘Klussen en activiteiten’ of ‘Financieel, juridisch, administratief, ICT of technisch advies’). Of ze komen met elkaar in contact door bemiddeling van een hoekman of hoekvrouw.
 
Het ‘spel’ kan ook worden gespeeld via de beursmeester. Die probeert dan via zijn zaalmicrofoon mensen met elkaar in contact te brengen. ,,Het verbinden van mensen via de microfoon geeft een extra levendige sfeer aan de beursvloer”, zegt Jeroen, die ook tijdens de eerste maatschappelijke beursvloer in Maastricht, in 2012, beursmeester was. ,,Tegelijk geef ik commentaar op wat ik zie, geef toelichting op scorebord waarop de matches te zien zijn, en ook leid ik het algemene proces van de beursvloer in goede banen.”
 
De beursvloer zelf duurt anderhalf tot twee uur. In die beperkte tijd moet het gebeuren. ,,Het feest van vraag en aanbod moet daarin plaatsvinden”, weet Jeroen inmiddels uit ervaring. ,,Alsof we samen een spannende wedstrijd spelen. Zodanig dat partijen in de dagen, weken en maanden die volgen enthousiast met elkaar aan de slag kunnen om hun deals goed te verzilveren.”
 
De derde Maatschappelijke Beursvloer Maastricht start morgen 15 april om 13.00 uur in stadion de Geusselt. Burgemeester Hoes zal om 14.00 uur de officiële opening verzorgen. Inschrijven kan nog steeds via deze link