Maatschappelijke beursvloer: gratis slaapplek gezocht én gevonden... in een verzorgingstehuis

12 april 2014
Maastricht

 Benoit Vanraes is directeur van Stichting SoAP, een organisatie die  theaterstukken produceert voor professionele gezelschappen en hun ondersteuning biedt op zakelijk en artistiek niveau. Daarnaast speelt deze stichting een landelijke voortrekkersrol op het gebied van community art-projecten. ,,Door middel van kunst en creativiteit willen we de sociale cohesie in de buurten bevorderen,” zegt Benoit.

De organisatie probeert  zo goed mogelijk met de haar toegekende subsidie om te gaan en  maximaal te investeren in de buurten. ,,Dat doe ik door zo zuinig mogelijk om te gaan met grote kostenposten. En dan is  de beursvloer natuurlijk ideaal: het met gesloten beurs oplossen van sociale vragen is een mooi concept dat goed bij de tijdsgeest past.”
 
Overweldigd door het grote aanbod ging Benoit vorig jaar oktober de beursvloer op, met verschillende vragen waar hij een match voor zocht. Een daarvan was wel heel opvallend: een gratis overnachtingsplek. ,,In mijn voorstellingen treden vaak artiesten op die van ver komen. Voor hen zocht ik gratis slaapplekken. Zij hebben namelijk niet veel geld, en overnachten in een hotel is kostbaar,” verklaart hij nader. 
Bianca Willems van Mosae Zorggroep zorgde voor een mooie match, vertelt Benoit. ,,Zij stelde logeerkamers van de verzorgingstehuizen van Mosae Zorggroep beschikbaar, waar de artiesten terecht kunnen.” En deze match is nu dus verzilverd door drie Griekse artiesten, die de eerste week van april in Gerlachus genieten van de Maastrichtse gastvrijheid van dit verzorgingstehuis.
 
De derde Maatschappelijke Beursvloer Maastricht, komende dinsdag 15 april, start om 13.00 uur in stadion de Geusselt. Burgemeester Hoes zal om 14.00 uur de opening verzorgen. Inschrijven kan nog steeds via deze link
 
Foto: Benoit Vanraes van Stichting SoAP en Bianca Willems van Mosae Zorggroep