De vrijwilligers van het jaar 2014 zijn bekend!

22 march 2014
Maastricht

Léon Geerts werd uitgeroepen tot mannelijke vrijwilliger van het jaar. ,,Hij is zo’n 25 jaar actief op vele fronten waaronder Soos-activiteiten, cliëntenraad en als Kerstman", aldus de jury. ,,Hij zorgt ervoor dat ouderen in beweging blijven als medeorganisator van de Rimpeldisco. Maar ook gewoon fijne muziek draaien voor de afdeling Somatiek hoort tot zijn vrijwilligerswerk. Ook was Leon oprichter van de bowlingclub Pottenberg. Al met al ’n vrijwilliger om meer dan trots op te zijn en een voorbeeld voor velen."

In de categorie 'vrouwelijk vrijwilliger van het jaar' ging de prijs naar Trudy Nieskens. Zij kreeg de prijs voor haar brede inzet als vrijwilliger voor mens en dier. Uit het juryrapport: ,,Trudy is vanaf het eerste moment als vrijwilliger betrokken bij de soepbus van het Leger des Heils. Daarnaast is zij ook actief als medewerker van de mediatheek in het Sint Maartenscollege. De voorbije jaren ging haar hart ook uit naar zwerfkatten. Op dit moment volgt zij een opleiding voor schuldhulpverlener. De juryleden deelden eensgezind hun enthousiasme over Trudy. Een bijzondere dame die deze prijs zeker verdient!"

Het internationale karakter van Maastricht komt ook tot uiting in het vrijwilligerswerk van Sofia Jarvis. Zij won de prijs in de categorie 'jongere'. ,,Als Amerikaanse van geboorte en student aan de universiteit van Maastricht is zij actief bij het Universiteitsmagazine en werkt zij als vrijwilliger én contactpersoon bij het AFS, het Internationaal uitwisselingsprogramma tussen studenten en gastgezinnen. Ook is zij taalcoach voor Vluchtelingenwerk Maastricht. Volgens de jury verdient deze nieuwe inwoner van Maastricht, door haar aanpak en inzet, zeker de Vrijwilligersprijs in de categorie jongere", aldus de jury.

De jury was erg onder de indruk van het enthousiasme waarmee de medewerkers van Code 043 de jongeren van Maastricht een podium bieden om hun ideeën, initiatieven en plannen gestalte te geven en ten uitvoer te brengen. In de categorie 'organisatie van het jaar', ging de onderscheiding dan ook naar hen. ,,Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, blijkt bij Code 043 geen loze kreet maar werkelijkheid. Samen met en voor jongeren activiteiten organiseren die een bijdrage leveren aan een levendige stad waarin zij zich thuis voelen. Zij geven de jongeren financiële en organisatorische ondersteuning bij hun plannen en helpen indien nodig ook met de realisatie hiervan. De Vrijwilligersprijs in de categorie organisatie gaat dit jaar naar Code 043."