Wethouder opent nieuwe kledingbank Teylingen

10 march 2014
Sassenheim

Door Tineke Bos

Er was een ruim aanbod aan goede gebruikte kleding en schoenen, op maat gesorteerd en uitgestald of opgehangen aan rekken. Bestuurslid Paula Vreeburg legde uit voor wie de kledingbank bedoeld is: 'In eerste instantie komen onze klanten uit het klantenbestand van de voedselbank, die hier op hetzelfde terrein is. Maar we krijgen zo veel kleding aangeboden, dat we ons bestand willen uitbreiden. We halen twee keer per week tientallen vuilniszakken vol kleding op'.

Kleding kan worden ingeleverd bij kledingzaak Shoeby in het winkelcentrum. 'Eigenlijk hebben we al zo veel, dat we wel nog zo'n ruimte als deze zouden kunnen vullen' vervolgt Vreeburg. 'Ook mensen die via Vluchtelingenwerk de gemeente binnen komen, zijn hier natuurlijk welkom. En we zijn in gesprek met de voedselbank in Lisse, daar zou ook kleding naar toe kunnen. Verder zijn we van plan om uitverkoop van winterkleding te houden, tegen heel lage prijzen. Veel inkomsten hebben we niet, afgezien van een startsubsidie van de gemeente. En we kregen een mooie donatie van de firma Lubbe, die steunen wel meer sociale projecten.'

Inspanningen
Wethouder Kees van Velzen complimenteerde de vrijwilligers met het resultaat van hun inspanningen: 'Een prachtig initiatief vanuit de samenleving, waarmee jullie laten zien dat je iets voor anderen wil betekenen. Gebleken is dat er behoefte is aan kleding van goede kwaliteit en ik ben er van overtuigd dat heel veel mensen hiermee een steuntje in de rug kunnen krijgen.'

Er waren boeketten voor de initiatiefnemers en voor bestuursleden, als dank voor hun grote inzet. Vervolgens hanteerde van Velzen de nijptang om 'het lint' door te knippen bij wijze van opening. Daarna kreeg iedereen de gelegenheid om rond te kijken.
Kledingbank Teylingen is elke donderdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.45 uur. Mensen die zich hebben ingeschreven kunnen gratis kleding en schoenen meenemen, maximaal 5 stuks per keer, tot 60 kledingstukken per jaar, per gezinslid.