Aanmodderen in Spaarnwoude

24 february 2014
Spaarnwoude

Muddy Mates is één van de meest toegankelijke mud runs in Nederland. Deelnemers hebben maar een paar dingen die nodig zijn om plezier te hebben: een team van vrienden, een sportieve houding, een creatieve outfit (feestjurk is optioneel) en een paar hele oude schoenen. De avontuurlijke Muddy Mates uitdaging nodigt teams van twee (of meer) uit om door een vijf kilometer lang parcours met twaalf speciaal ontworpen obstakels vol met modder te navigeren.

Plezier
Het doel van Muddy Mates is om een leuke, gezonde en actieve levensstijl te promoten. Daarom is het niet belangrijk om de snelste tijd te behalen, maar juist om vooral modderig plezier te hebben. Jeff Povlo, oprichter van Muddy Mates, is van Amerikaanse afkomst en nu woonachtig in Amsterdam: 'We willen vooral een goede outdoor festivalsfeer creëren. Daarom is er naast een hoop modder ook lekker eten en muziek. Je hoeft geen doorgewinterde atleet te zijn om mee te kunnen doen, je hebt alleen een goed gevoel voor humor en avontuur nodig en moet natuurlijk klaar zijn voor de meest modderige ervaring van je leven! Muddy Mates is een mooie gelegenheid om fit te worden terwijl je plezier maakt.' Muddy Mates is geschikt voor zowel mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Kindvriendelijk
Er een kindvriendelijk vijfhonderd meter Mini Muddy parcours voor de leeftijden van vier tot en met elf jaar (begeleid door een ouder) met mini obstakels zodat de kinderen net zoals de volwassen kunnen glijden door de modder en plezier kunnen maken. Het festival gaat de hele dag door met live muziek en eten terwijl de Muddy Mates het parcours afleggen. Voor toeschouwers is de entree gratis.

Toegangsprijzen voor de deelnemers (inclusief gratis t-shirt en medaille) volwassen: 32,50 euro. Kinderen: 12 euro (ouders gratis). Team- en familiekortingen zijn beschikbaar. Voor de snelle aanmelders is er een early bird special: vijftig procent korting voor de eerste honderd.

www.muddymates.eu.