Baba Jaga heksentoer voor operaklas conservatorium

20 february 2014

Het Russische sprookje Baba Jaga verhaalt over een parfum dat voor magische aantrekkingskracht moet zorgen, maar  Oletschka bijna fataal wordt. Haar man Aljoscha brengt haar naar de heks Baba Jaga en vraagt om hulp. Baba Jaga misbruikt de situatie en verandert zichzelf in een zeer aantrekkelijke Oletschka. Aljoscha, die zich laat overtuigen door Baba Jaga dat zijn vrouw een heks is, legt haar in de oven en steekt deze aan. Baba Jaga verleidt Aljoscha, maar dit blijft niet in zonder gevolgen. Baba Jaga kan Oletschka weer tot leven wekken, mits Aljoscha een belofte doet…
 
De Opera Baba Jaga bestaat uit drie delen: drie maal wordt hetzelfde verhaal over de heks Baba Jaga verteld, maar steeds met een andere wending. Op deze manier wordt het publiek gedwongen zelf stelling te nemen en te oordelen over goed en kwaad, schuld en onschuld.
 
Baba Jaga is geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door een internationale groep studenten en alumni van het Conservatorium Maastricht. De jonge Duitse componist Clemens K. Thomas heeft een driedelig libretto geschreven, gebaseerd op de heks Baba Jaga. Vervolgens hebben drie jonge componisten (Clemens K. Thomas, Jesse Passenier en Anthony Dunstan) elk een deel van dit libretto op muziek gezet en is er per deel een andere uitvoerende dirigent gezocht. De zeven muzikanten en vier zangers zitten allemaal in de laatste fase van hun opleiding aan het Conservatorium Maastricht. Voor de spelregie is een ervaren theaterregisseur aangetrokken.
 
Kaartverkoop en reserveringen
Kaarten kosten €9,50 / €7,50 voor studenten en kinderen en zijn te reserveren bij:
 
Huistheater Opera Zuid, Malpertuisplein 60, Maastricht
28 en 30 maart, 19.30 uur; inleiding om 19.15 uur
Reserveringen: [email protected] / 043-3466680
 
ECI Roermond
6 april, 19.30 uur; inleiding om 19.15 uur / Reserveringen: 0475-317171

Rolduc Kerkrade

Aula Major 11 april, 19.30 uur; inleiding om 19.15 uur / Reserveringen:  https://babajaga.entranz.nl/