[video] André Rieu kondigt benefietactie aan voor slachtoffers watersnood Engeland

14 february 2014
Maastricht

Rieu, die nu op tournee in Duitsland is, is net als op tal van andere plekken in de wereld mateloos populair in Engeland. In december gaf hij nog drie concerten in het beroemde Wembley Stadion in Londen. 23 februari zou het haalbaar zijn het decor van de Rieu-optredens weer in Wembly te krijgen, vertelde André's zoon Pierre vandaag tegen Telegraaf TV en dichtbij.nl. Wel wordt nog gezocht naar een hulpverleningsinstantie die het concert wil ondersteunen (vergelijkbaar met het Nederlandse Giro 555) en een omroep die het speciale optreden wil uitzenden.
 
André's boodschap op Facebook leverde hem tot nu toe 19.420 opgestoken duimpjes op.
 
Ondertussen houden veel Britten hun hart vast voor de nieuwe storm die op hun land afkomt. Weerkundigen hebben voor vanavond en morgenochtend opnieuw een zware storm en hevige regen aangekondigd. In de 17 gebieden in het westen en zuidwesten waar een waarschuwing voor overstromingen is gegeven, zullen de problemen waarschijnlijk nog groter worden, meldt de BBC.

Na de storm van woensdag zaten donderdagavond nog meer dan 26.000 huishoudens zonder stroom. Medewerkers van de elektriciteitsbedrijven hebben de nacht doorgewerkt om zoveel mogelijk mensen van hun problemen te verlossen.

Vrijdag overdag zal vooral langs de zuidkust de wind al toenemen, waarbij windstoten tot 80 kilometer per uur niet uitgesloten zijn. De weerkundigen bieden de bevolking wel hoop. Zondag zal het waarschijnlijk droog blijven en de komende week zal niet zo nat en winderig verlopen als deze week.