Boekoverhandiging als bedankje voor bieden inspirerende werkplek

03 february 2014
Alphen aan den Rijn

Veldkamp verraste Patrick Liefhebber van het café aan de Anne Frankkade zaterdag 1 februari met het boek. Hij was er zeer blij mee en zei er nog diezelfde avond in te beginnen. Robin de Vries van Barista Café aan de Julianastraat ontvangt het boek op een later moment.

Twee jaar schreef de 38-jarige Lisa Veldkamp, die een massage- en coachingpraktijk heeft, aan haar boek. 'Supergaaf, dat het er nu echt is', zegt ze apetrots: 'Zo'n negentig procent van het boek heb ik bij Barista geschreven, omdat ik thuis te veel afleiding had. Het drukke geroezemoes heeft ontzettend stimulerend gewerkt en de aanmoediging van de eigenaren ook. Ik had mezelf een deadline opgelegd: Imbolc, het zaaifeest op 2 februari, en dat is gelukt.'

Gaven
The Elemental gaat over Catherine van Dyk en haar vriendinnen. De vrouwen lijken een normaal leven te leiden, maar ieder heeft een eigen gave; allen hebben controle over één van de elementen vuur, lucht, water en aarde. Als de aarde in problemen komt, besluiten ze gezamenlijk alles op alles te zetten om de aarde te redden.

'Ik heb altijd al gedichten geschreven', vertelt de Alphense, 'maar het idee voor de boeken is ontstaan op het Pinkpop Festival in 2009. Ik hoorde daar de Engelse alternatieve rockband Placebo. The Elemental is geïnspireerd en gebaseerd op hun teksten. Na The Elemental volgen nog twee delen van The Fire Trilogy. Part II: The Empath komt rond kerst 2014 uit en Part III een jaar later, kerst 2015. Maar daar verklap ik de titel nog niet van. De boeken zijn voor jong-volwassenen en volwassenen en kunnen het best omschreven worden als Seks in the city met een occulte twist.'

Signeersessie
Vrijdag 21 februari houdt Veldkamp een signeersessie van 18.30 tot 20.30 uur bij boekhandel Haasbeek aan de Julianastraat. The Elemental is te bestellen bij Haasbeek via info@boekhandelhaasbeek.nl onder vermelding van Reservering The Elemental. Het boek is na 21 februari ook te koop bij Amazon.