SVS verspeelt kostbare punten tegen Lekkerkerk

19 january 2014
Capelle aan den IJssel

Het puntenverlies had SVS deels aan zichzelf te wijten. Aan de snelle openingsgoal van Jamie Velthaak, die slim anticipeerde op een pass van Xander Kerasavopoulos, kon de dit seizoen verrassend acterende formatie van Wout Ooms geen vervolg geven. Het stug verdedigende Lekkerkerk hield stand, alhoewel het daar wel veel overtredingen voor nodig had. Vooral de aalvlugge Joran van Opstal was een plaag voor de Lekkerkerkers. Het afstoppen van hem kostte menige speler van de gasten een gele kaart.

Lekkerkerk kreeg pas na 25 minuten spelen zijn eerste kansen. Nadat Thomas Groeneveld met een vlammend schot de vuisten van SVS-doelman Stephan Paterno testte, schoot hij kort daarna wel raak, 1-1. Terwijl SVS opgelegde kansen bleef missen, voorkwam de paal een tweede goal van Groeneveld. Lekkerkerk-trainer Fred van Zon was inmiddels zijn dug-out uitgestuurd, daar hij scheidsrechter Hollenberg in woord en gebaar duidelijk maakte, dat deze arbiter wel gemakkelijk gele kaarten gaf aan zijn manschappen.

Vlam in de pan
Na rust decimeerde Lekkerkerk al snel tot een negental. Brian Martens en Sander Jansen incasseerden hun tweede gele kaart vanwege het onreglementair afstoppen van Van Opstal. Ondanks de numerieke meerderheid kon SVS geen afstand nemen. Lekkerkerk kreeg zelfs de beste kansen, maar Paterno voorkwam met uitstekende reddingen een tweede tegengoal. In de slotfase leek Joran van Opstal eindelijk loon naar werken te krijgen. Hij knalde de bal via de onderkant van de lat achter de kansloze Tom van Kleij. Op advies van de Lekkerkerkse assistent-scheidsrechter Bekker, die meerdere malen ten onrechte zijn vlag opstak, keurde Hollenberg de goal af wegens buitenspel. Toen kort daarna Yannick de Lely, die uit frustratie Martijn de Jong tegen de grond werkte, op advies van Bekker een rode kaart kreeg, sloeg de vlam in de pan. Van voetbal was daarna geen sprake meer.

"Dat de scheidsrechter floot voor buitenspel, was voor mij onbegrijpelijk", vertelde een teleurgestelde SVS-trainer Wout Ooms na afloop. "Toch moeten wij de hand in eigen boezem steken. Mijn team had de fysieke strijd aan moeten gaan. Ik bespeurde een bepaalde matheid en de gedachte dat wij deze wedstrijd wel eventjes zouden winnen."

SVS: Stephan Paterno; Wishnu Badal, Stefan van der Staal, Frank Schreij (46. Dennis van der Windt), Xander Kerasavopoulos; Yannick de Lely, Roy Rijsdijk (70. Mike Dentro), Ruud van Sloten; Jamie Velthaak, Bas van Leeuwen (53. Joey Dentro), Joran van Opstal.

Lekkerkerk: Tom van Kleij; Erwin Paaij, Brian Martens, Eelco van Viersen, André van der Wouden; Pim Molenaar (31. Sander Jansen), Bart Sterrenburg, Martijn de Jong; Thomas Groeneveld, Tom de Vos, Patrick Prevo (61. Mark de Jager).