'Clubhuis voor golfbaan stap voorwaarts'

14 january 2014
Spierdijk

Ronald de Rooij: "Wanneer er nu dertig mensen binnen zitten, is het eigenlijk al vol. We willen meer. Evenementen, vergaderingen: het moet hier allemaal mogelijk worden." Het clubhuis wordt gebouwd door aannemer Kuijpers uit Hoogwoud. In het uit twee verdiepingen bestaande pand komen naast een restaurant ook een golfshop, kleedruimtes, douches en een aantal aparte zalen waarin allerlei evenementen kunnen worden gehouden. Op twee terrassen hebben bezoekers een mooi uitzicht over de baan richting Spierdijk.

De grond wordt nu bouwrijp gemaakt. De eerste paal gaat in week 5 of 6 de grond in. Als het weer meewerkt wordt het clubhuis nog voor de zomer in gebruik genomen.

De golfbaan in Spierdijk telt 9 holes. "Een voordeel in een tijd waarin mensen steeds minder tijd hebben", volgens De Rooij. "De baan is goed te doen op een middag of tijdens een mooie zomeravond. Mensen gaan als ze weinig tijd hebben nu eenmaal sneller 9 holes lopen dan 18."

Over het aantal golfers dat de baan van Spierdijk in de eerste vijf jaar bezocht is de Rooij uitermate tevreden. "Zeker als je de aantallen afzet tegen die van andere banen. Daarom werd het ook de hoogste tijd voor een nieuw clubhuis. De baan is nu top, dat moet het clubhuis ook worden. Ik kan niet wachten tot het clubhuis klaar is. Ik beschouw dit als een enorme stap voorwaarts."