Italiaanse modefotograaf Barbieri (75) exposeert in Jordaan

03 january 2014
Amsterdam

Gian Paolo Barbieri is geboren in Milaan en afkomstig uit een familie met een groothandel in stoffen. Als fotograaf heeft hij een subliem gevoel voor esthetiek en styling. Vanaf 1965 werkte hij voor Vogue Italia en later ook voor de Franse en Amerikaanse edities van het modetijdschrift. Talrijke stijliconen, waaronder Audrey Hepburn, Sophia Loren, Jerry Hall en Monica Bellucci, stonden voor zijn camera.

Barbieri behoorde in de jaren '60, '70 en '80 tot de internationale top van modefotografen. Met ontwerper Valentino heeft hij al decennialang een speciale band. Samen hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van moderne fashion reclamecampagnes. Ook heeft hij veel gefotografeerd voor modehuizen als Armani, Versace, Yves Saint Laurent, Ferré en Dolce & Gabbana.

Het werk van Barbieri is wereldwijd in toonaangevende magazines gepubliceerd. Ook waren zijn foto's te zien in het Victoria and Albert Museum in Londen en het Kunstforum in Wenen. Daarnaast exposeert de fotograaf op festivals en in galeries.

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs, Eerste Bloemdwarsstraat 2, tel. 320 67 05. Kijk ook op: www.eduardplanting.com