Stephan (14) zoekt investeerder

19 november 2013
Limmen

Stephan zit in de derde klas van het VWO. Elke dag fietst hij, net als zijn klasgenootjes, door weer en wind naar het Bonhoeffer College in Castricum. Een doodnormale jongen dus, maar wel met een grote passie: het bouwen van software, apps en programma's.

"Waar de passie vandaan komt, weet ik niet precies" zegt Stephan. "Op zevenjarige leeftijd wou ik al programmeur worden, omdat een goede kennis van mij dat ook was. Dat heeft me geïnspireerd, omdat ik het heel gaaf vond wat hij allemaal kon maken. Dat wou ik ook. Toen ik ongeveer een jaar of tien was, begon ik met websites bouwen. Dit was voor mij toen moeilijk. Daarna ging ik verder met programmeren op een iets hoger niveau: simpele programmaatjes maken voor Windows. Toen ik ongeveer twaalf jaar was, leerde ik een programmeertaal waarmee ik complete systemen kon bouwen. Mijn inspiratie haalde ik destijds uit de code van systemen als Wordpress en Joomla. Dit zijn systemen die je vrij gemakkelijk op je webhosting (webruimte voor je website) kan plaatsen en vervolgens eenvoudig een website of blog mee kan bouwen. Dat soort systemen bouwde ik dus destijds na om ervaring op te doen. Elke keer dat je iets bouwt wat werkt, veroorzaakt dat een gigantische kick waardoor je de zin krijgt om weer door te gaan. Dat is het leuke van het maken en bedenken van software!"

Actueel

Inmiddels studeert de broer van Stephan informatica. Stephan: "Mijn droom is ook om te gaan studeren en een bedrijf te starten dat zich specialiseert in het maken van software. Ik ben op dit moment bezig met mijn eigen Cloud-systeem: SafeTrust. Dit is één van de meest veilige alternatieven op systemen als Dropbox. Dropbox is een programma om bestanden in de 'cloud' te plaatsen zodat de bestanden overal beschikbaar zijn." Het systeem is volgens Stephan erg veilig. "Het werkt ongeveer als Dropbox, maar doordat ik cryptografie ofwel versleuteling heb toegepast op de bestanden, is het veel veiliger. Dit is een oplossing voor problemen zoals het aftappen van gegevens door derden. Een zeer actueel onderwerp."

Passie

Dit project is ontstaan uit passie en ideologie. "Ik geloof zelf in het verschijnsel dat mensen met een veilige oplossing hun bestanden gerust overal bereikbaar kunnen hebben, zonder dat er ook maar iemand bij kan die er niet bij hoort te kunnen. Het enige wat ik mis is een investeerder, zodat ik dit product kan gaan verkopen."

Wie graag met Stephan in contact komt, kan een mail sturen naar: [email protected] of bellen met 072-5051184 (Skype: stephan_meijer).