Nieuw station Maastricht Noord na veel problemen eindelijk klaar voor opening

14 november 2013
Maastricht

Des al niet te min, kunnen treinreizigers vanaf komende zondag via Maastricht Noord twee maal per uur richting Maastricht-Randwyck en richting Kerkrade-Centrum reizen. Tevens zal de gratis parkeerplaats zijn geopend.

Op zaterdag 30 november 2013 wordt ook de P+R-voorziening Maastricht Noord in gebruik genomen. Aanvullend op de twee Veolia stoptreinen per uur, vertrekt dan ook  elk kwartier een pendelbus naar de Markt.  Gebruikers van de P+R hebben dan zes keer per uur een snelle verbinding naar het centrum.

Voor de opening van P+R Maastricht Noord geldt een speciaal introductieaanbod: parkeer gratis en reis voor € 1,- verder met de trein naar Station Maastricht of met de pendelbus naar de Markt. De pendelbus rijdt via de Borgharenweg, Franciscus Romanusweg, Wilheminabrug, Van Hasseltkade, Boschstraat en Gubbelstraat. 
Opstappen kan bij het P+R-terrein en de bushalte Boschstraat/Markt.

Station Maastricht Noord is goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers via diverse nieuwe fiets- en wandelpaden vanuit Limmel, Nazareth en Beatrixhaven. Bij het treinstation zijn overdekte stallingsfaciliteiten voor 120 fietsen. Daarnaast zijn er nog eens 12 reguliere fietskluizen en 8 kluizen met huurfietsen beschikbaar.

De beide perrons zijn behalve met trappen bereikbaar via een lift of een hellingbaan. Het treinstation is per auto bereikbaar via het P+R-terrein vanaf de Hoekerweg. Het P+R-terrein beschikt over 360 goed verlichte parkeerplaatsen en een oplaadpunt voor twee elektrische personenauto’s. 

In 2014 is na verwachting de nieuwe verbindingsweg Beatrixhaven gereed. Daarmee krijgt het terrein een rechtstreekse verbinding met de A2 en de A79. Tot die tijd is het P+R-terrein bereikbaar via A2 afrit 51 en A79 afrit 1. Bij deze afritten worden tijdelijke borden geplaatst totdat de nieuwe afritten (A2 en A79) klaar zijn.