Ruim één kilometer 'Kunst onder één vlag'

12 november 2013

Kunst onder een vlag is een bijzondere buitententoonstelling van 129 vlaggen aan de Bos en Lommerweg en de Hoofdweg. Alle kunstwerken zijn gemaakt door buurtbewoners. Godfried Lambriex, portefeuillehouder Kunst en Cultuur, opent de tentoonstelling om 17.00 uur in de ruimte van het Beheerkantoor Kolenkitbuurt aan de Bos en Lommerweg 359.

Wat is thuis?

Wat, waar of wie betekent THUIS voor jou? Met deze vraag zijn buurtbewoners samen met kunstenaars aan de slag gegaan. Ze laten ons op een persoonlijke en verrassende manier zien wat hun thuis(wereld) is: van huiskamer tot planeet aarde. De jongste deelnemer is 5 jaar oud, de oudste is 93. Initiatiefnemer van het project is beeldend kunstenaar Stefan Yordanov.

Ruim één kilometer

Het project is in april 2012 gestart aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam met een serie van 47 vlaggen van monumentaal formaat (65x270 cm). De vlaggen zijn door bewoners van alle leeftijden ontworpen: kinderen, scholieren, jongeren van ROC en ouderen. Door het groot succes is er een vervolg (Fase 2) van het project geïnitieerd. Het resultaat: met maar liefst 82 nieuwe vlaggen wordt deze bijzondere tentoonstelling uitgebreid tot een lengte van meer dan één kilometer.