PvdA: 'Bij armoede zelf groenten telen'

31 october 2013
Rotterdam

Vijfduizend van de bijna 27.000 huishoudens in IJsselmonde moeten rondkomen van minder dan het minimum inkomen. Dat aantal neemt eerder toe dan af. Met name de kinderen zouden hiervan de dupe worden.

Op een recente conferentie van Rosa (Rotterdamse Sociale Alliantie) vertelden jonge moeders hoeveel moeite het hen kost om hun kinderen goed te voeden en te kleden. Zij missen een overzichtelijke website, waarop alle initiatieven in het kader van de armoedebestrijding genoemd worden.

Daarnaast wil de partij een plan maken om braakliggende gronden in de deelgemeente geschikt te maken voor stadslandbouw. Moeders kunnen hier tegen een geringe vergoeding hun eigen gezonde voeding voor hun kinderen verbouwen.

Werk
Daarnaast wil de PvdA-afdeling de aanpak van het Talenthouse - dat jongeren op weg helpt naar stages en werk - verbeteren. De bezuinigingen van de afgelopen jaren op deze aanpak zouden voor een deel teruggedraaid dienen te worden.

De PvdA kiest er voor om deze geïntensiveerde aanpak te betalen door het budget voor sport te verlagen. De verhouding zou scheef gegroeid zijn. 'Arbeid is een eerste levensbehoefte', stelt fractievoorzitter At Polhuis.

Wat vinden jullie van dit plan? Laat het weten in onderstaand reactieveld!