Sheila Oroschin: Maatschappelijke Beursvloer is een knettergekke kans

25 october 2013
Maastricht

,,Iedereen is bij ons welkom,” zegt Sheila Oroschin van The Masters. ,,Of het nu gaat om autisten, mongolen, kwetsbare jongeren, jongeren die onder de brug slapen, mensen met een strafblad of mensen die in between in afwachting op de bank zitten. Samen met iedereen die er voor open staat zoeken we naar dingen die het dichtste bij hun droom liggen. Sommigen noemen mij knettergek. Ik noem een samenleving die het enorme potentieel van zogenaamde ‘anderen’ laat liggen, knettergek. De beurs op zijn beurt is een knettergekke kans om spannende matches te maken.”
 
,,De beursvloer is bovendien een prachtig voorbeeld van hoe je oude energie kunt gebruiken om de overgang te maken naar een nieuwe werkelijkheid,” gaat Sheila verder. ,,Bij beursvloer denken velen meteen aan de financiële wereld. Daardoor nemen ook mensen uit die hoek er kennis van. Als ze zien dat het gaat om sociale problematiek oplossen met gesloten beurs, klikken ze misschien meteen weer verder. Maar met de hippe, snelle en sexy omgeving van een beursvloer aandacht vragen voor sociale kwesties, dat is een gouden concept.”
 
The Masters maakten in Wyck al volop promotie voor de Maatschappelijke Beursvloer die aanstaande dinsdag zijn tweede editie beleeft. Op de beursvloer zelf staan ze met een volstrekt open mind. Sheila: ,,We staan voor alles open. Voor jongeren uit de Wajong die aan de slag willen, voor een architect die onze droom van een HappyHome mee vorm wil geven. Dat laatste wordt een duurzaam buurtcentrum waar studenten en ‘anders ontwikkelden’ samen wonen en van elkaar leren. En waar ook de buurt in en uit kan lopen. Een plek zeg maar, waar het anders zijn van iedereen heel mooi uit de verf kan komen. We zoeken dus een architect die dit begrijpt en die deze reis met ons wil maken. De beursvloer is de ideale plek om met zo iemand in contact te komen.”
 
De Maatschappelijke Beursvloer is een initiatief van Trajekt en Veer doen ’t uit het programma Nao Väöre. Het evenement start op dinsdag 29 oktober om 13.00 uur in het United World College. De opening vindt plaats door Commissaris van de Koningin Theo Bovens.