Halloween in speeltuin De Speelkraam

21 october 2013
Purmerend

Op zaterdag 26 oktober - uiteraard wel afhankelijk van het weer - is de speeltuin geopend tot 20.00 uur. Deze avond staat in het teken van Halloween.

Er is versiering en er zijn lichtjes als het donker is. Om 18.00 uur is er een lampionnenoptocht door De Speelkraam. Kinderen nemen daarvoor hun eigen lampion met lichtje mee. Daarna worden er verhalen voorgelezen. Het is heel leuk als de kinderen verkleed komen.

Naast de normale consumpties zijn er tijdens de Halloweenavond (vanaf 15.00 uur) hamburgers, poffertjes en suikerspinnen te koop. De toegangsprijs is - net als altijd - ? 1,50 per kind op deze dag. De volwassen begeleiders mogen gratis naar binnen. Wie 's middags komt spelen en 's avonds terug wil komen, kan een stempel op de hand laten zetten. Dan hoeft er bij terugkeer niet opnieuw betaald te worden. Met deze avondopenstelling wordt een mooi speelseizoen afgesloten. Na zondag 27 oktober om 17.00 uur gaat de poort van De Speelkraam weer dicht tot het voorjaar.

De Speelkraam gaat alleen open als het weer het toelaat. Is de speeltuin gesloten, dan communiceren de vrijwilligers dat via Twitter en Facebook. Bij droog weer kunnen de kinderen dus elke dag heerlijk spelen.