Opknapbeurt voor bibliotheek Naarden

14 october 2013
Naarden

In die periode vindt een complete herinrichting plaats. Zo komt er een zelfbedieningssysteem voor inname en uitleen én de bibliotheek opent vaker en langer de deuren. In de tussentijd moeten de inwoners van Naarden voor hun boeken en dvd's uitwijken naar Bussum; de centrale bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen.

'De inrichting van de bibliotheek wordt met eenvoudige middelen gemoderniseerd en opgefrist', zo meldt directeur Barend Eikelenboom. 'Het meubilair voor peuters en kleuters wordt vervangen, het overige meubilair wordt aangepast, waarbij onder meer veel aandacht wordt gegeven aan verbetering van de presentatie van de uitleencollectie. Verder wordt de leeszaal opnieuw ingericht, is er gratis wifi en wordt het gezelliger om wat langer in de bibliotheek te verblijven.'

De bibliotheek gaat woensdag 6 november weer open voor het publiek. De openingstijden op de middag zijn dan uitgebreid tot 18.00 uur (van 14.00 tot 18.00 uur). Op dinsdag en donderdag is de bibliotheek vanaf 10.00 uur geopend tot 18.00 uur en niet meer tussen de middag gesloten.

De officiële opening van de heringerichte bibliotheek vindt vrijdag8 november om 16.00 uur plaats door wethouder Marcel Adriani. Die opening staat in het teken van de nieuwe service van de bibliotheek 'Boekstart'. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeente Naarden, GGD Gooi & Vechtstreek en Bibliotheek Naarden-Bussum, waarbij ouders van baby's actief worden benaderd om veel aandacht te geven aan boeken en lezen, omdat lezende kinderen een goede taalontwikkeling krijgen en daardoor betere resultaten behalen in het onderwijs.