Vermaning schenkt 'Glaasje Erfgoed'

11 october 2013
Wormerveer

Het programma biedt lezingen, en deze keer ook korte filmpjes, op zondagmiddag van 15.00-17.00 uur in de Vermaning, Zaanweg 57 in Wormerveer.

Onder de titel 'Beweging aan de Zaan' geven Merel Kan (oprichter en voorzitter) en Piet Bakker (bestuurslid) de aanwezigen een kijkje achter de schermen bij de Stichting Monumenten Spreken, die van alle 27 oorlogsmonumenten uit de Zaanstreek een korte documentaire maakt. Sinds de oprichting op 30 juni 2011 heeft Monumenten Spreken niet stilgezeten: Het aanvankelijk kleine groepje waarmee werd gestart, groeide in nog geen tweeënhalf jaar uit tot een vast team van achttien mensen. Er werden tientallen presentaties gegeven om de bekendheid te genereren die nodig was voor het vinden van ooggetuigen en om fondsen te werven.

Kosteloos

Ondertussen bleven de belangrijkste activiteiten doorgaan: meer dan honderd getuigen en deskundigen werden geïnterviewd en een groot deel daarvan verscheen voor de camera van Robert van Tellingen. De organisatie die daarvoor nodig was, de veelal Zaanse, bedrijven en instellingen die kosteloos hun medewerking verleenden of ruimte ter beschikking stelden, de catering, de rekwisieten, de bedankjes, de nazorg en ook de lessen die er zijn geleerd?

Programma

Het Glaasje Erfgoed begint om 15 uur (inloop om 14.30 uur met koffie/thee) en eindigt rond 17 uur.

Ineke Lankester speelt tijdens de inloop en in de pauze klassieke pianomuziek. Kosten voor deze middag bedragen ?6,- met vooraf koffie/thee en in de pauze een glaasje wijn, bier, water of sap en een hartige knabbel. 'Vanwege catering is vooraf opgeven voor ons heel prettig' aldus Winnie de Wit. Informatie is te verkrijgen via [email protected]