Steun voor weggestopte Shirley's op NS Kersenboogerd

08 october 2013
Hoorn

Het blijft tobben met NS-Kersenboogerd. Enige jaren geleden werd mede op initiatief van NS en ProRail het wijkadoptieplan voor het NS-station Kersenboogerd opgezet: met vereende krachten en hulp uit de wijk zou het station uit het slop gehaald moeten worden, met als doel een meer warme en uitnodigende omgeving waarin bezoekers zich veilig voelen en minder een anoniem betonnen blok waarvoor niemand zich verantwoordelijk voelt.

In dat geheel was een beheerde stationsrestauratie zoals het initiatief van Shirley Brandflu een belangrijke inzet, vond ook NS. En de erkenning bij reizigers kwam ook snel, met de verkiezing van het beste stationsrestant van Noord-Holland, via het NHD.

Verbouwingen
De koffie en broodjeszaak van Shirley bleef open afgelopen anderhalf jaar tijdens tal van verbouwingen aan en om het station, van oprit tot fietsenstallingen en ook toegangspoortjes en doorzichtige wanden.

Met de laatste verbouwingen is Shirley's Broodjes & Meer vrijwel onbereikbaar geworden door de aangebrachte poortjes, wanden en andere hindernissen, stellen Chris de Mey (VVD) en Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer) in hun brief aan de NS.

Sociale controle
"Hierdoor loopt de klandizie terug en wordt een normale bedrijfsvoering voor mevrouw Brandflu steeds moeilijker. Wij vrezen zelfs dat Shirley Brandflu binnenkort hierdoor haar zaak moet sluiten. Dat is voor de treinreiziger en voor de inwoners van de Kersenboogerd een onwenselijke situatie", aldus de briefschrijvers. Ze vrezen ook het verdwijnen van de steeds zo hoog geprezen sociale controle. 

De NS worden gevraagd om zich de situatie aan te trekken en om met Shirley Brandflu te zoeken naar een oplossing. "Een goed lopende broodjes- en koffiezaak in het station is voor iedereen en vooral voor de treinreizigers, inwoners van de Kersenboogerd en de aanwezige hanggroep de beste situatie."