Deel je talent met de buurt op Burendag

17 september 2013

Iedereen heeft een talent en op deze dag krijgt men de kans om jouw kennis en vaardigheden te delen met jouw buurman en buurvrouw. Altijd al willen leren fotograferen of zoek je nog steeds naar dat perfecte recept voor appeltaart? Waarschijnlijk woont iedereen van wie je ├ęcht wat kan leren, direct in jouw omgeving. Deze moderne manier van ruilhandel zorgt er voor dat je elkaar verder helpt ontwikkelen en tegelijk op een leuke manier jouw buurt leert kennen. Nieuwe skills leren is simpel en kan nu via Konnektid direct met die buurman op de hoek.

De dag is vrij toegankelijk voor iedereen en uitgevoerd door de bewoners van de wijk zelf. Bezoekers kunnen genieten van leuke workshops, culinaire verrassingen, muziek, kunst, buurttours, een gratis lunch en heel veel meer.

Workshops in Het Sieraad

Elke buurt geeft zijn eigen invulling aan de dag. In De Baarsjes verzamelt iedereen zich op het plein voor dienstencentrum De Wending en kan daarna genieten van workshops in rijksmonument Het Sieraad verderop. Meerdere buren en buurtorganisaties werken samen om van deze dag een groot feest te maken. Leer elkaar kennen via bijvoorbeeld een workshop naaien, chi kung, fotograferen of koken met klein budget. Ontdek wat jij te bieden hebt.

Zodra alle buurtcentra klaar zijn, sluit Amsterdam Roest af met The Big Exchange, een grote ruilbeurs waar talenten tegen goederen geruild kunnen worden. Hier werkt Konnektid samen met Buy Nothing New.

Sociaal netwerk

Konnektid is een sociaal netwerk waarvan je leert. Om te laten zien hoe eenvoudig en leuk dat kan zijn heeft Konnektid het project Let's get Konnektid geïnitieerd. De website bestaat uit een simpel zoeksysteem waarmee je jouw buren makkelijk kunt vinden en ontmoeten. Op 21 september zullen de talenten uit vier buurten (offline) hun skills delen tijdens het buurtfestival. Als co-founder van ShareNL neemt Konnektid het voortouw in het bewust maken van mensen over het gemak van delen. Delen is het nieuwe kopen. Zo ook met kennis: je hoeft niet alles te weten of te kunnen, als je maar toegang hebt tot iemand die het jou kan leren.

Gratis lunch

Het programma begint om 12.00 uur en de toegang is gratis en inclusief lunch. De Wending is te vinden op het Witte de Withplein 5 en Het Sieraad is te vinden op Postjesweg 1. Klik hier voor meer informatie.