Posthuis Middenmeer voorziet nu al in behoefte

06 september 2013
Middenmeer

“Als je er nu over zou beginnen, zou het in deze vorm niet meer voor elkaar komen,” denkt projectleider Huub Ostendorf van Bouwcompagnie en Wooncompagnie, de verhuurder van het pand. Maar dat wil niet zeggen dat Wooncompagnie projecten als deze niet meer tot uitvoering zou willen brengen. “We blijven ons ervoor inspannen, dit soort dingen voor elkaar te krijgen, zij het met minder geld, maar met hetzelfde enthousiasme,” beloofde Ostendorf.

Verbouw en nieuwbouw
Het pand aan de Poststraat bestaat voor een deel uit een opgeknapt pand, waarin een landbouwmechanisatiebedrijf, een zeilmakerij en een installatiebedrijf waren gevestigd. Daarnaast werd een loods gesloopt voor de nieuwbouw, die tegen het gerenoveerde pand aan is gezet. Zo ontstond een gebouw met hoge plafonds en veel licht, waar jong en oud voor zorg, begeleiding en activiteiten terecht kunnen.

Al een beetje geslaagd
Wethouder Jan Steven van Dijk, die voor de gemeente Hollands Kroon de welzijnsportefeuille beheert, feliciteerde de dorpsgemeenschap van Middenmeer met het nieuwe gebouw. “Je ziet nu al dat er contact is tussen de verschillende diensten en dat er creatieve oplossingen worden gezocht. Daardoor heb ik al een beetje het gevoel dat het project geslaagd is.”

Kunstwerk
De openingshandeling werd door Ostendorf en Dekker samen verricht. Zij onthulden een door fotograaf en grafisch ontwerper Albert Dekker gemaakte fotocollage van markante plekken in Middenmeer, toen en nu. Daaruit bleek, dat in een jong dorp als Middenmeertoch al heel wat is veranderd. Dit werkstuk werd voor een deel bekostigd door de Zakenclub Middenmeer.