Jim de Goede rijdt sterk op Cicuit Assen

30 august 2013
Assendelft

Na de vorige twee races al een persoonlijk record te hebben gereden en rond de 20ste positie uit te komen, was het nu de vraag of De Goede nog beter kon. In de vrije training was de laptimer van Jim de Goede kapot dus kon hij niet zien of zijn tijd al de goede kant op ging. Na het repareren van een draadbreuk was hij er met de kwalificatie klaar voor.

Na twee ronden zat hij al op een nieuw PR, 1 minuut 55. Uiteindelijk bleek het zelfs een 1 minuut 54 te zijn geworden, een verbetering van drie seconden ten opzichte van de vorige keer op Assen. Met zijn GSXR600 startte hij hierdoor vanaf de vierde plaats. Het was een redelijke start en er volgden mooie gevechten. Helaas was er een onfortuinlijke "code 60" vlag waarbij - na het opheffen - de Assendelver door vier man werd ingehaald. Toch behaalde hij nog een achtste positie.

De tweede race startte onze streekgenoot vanaf de achtste positie. Een mooie race wederom waarin hij niet de enige was die zijn PR verbeterde en zodoende werd hij toch nog ingehaald. De race werd beslist met een negende plek. Er was ook nog een race drie, maar deze telde niet mee voor de punten, waarin De Goede als derde finishte. Uiteindelijk toch een nog scherper PR van 1 minuut 53. Al met al een mooi resultaat. In september staan er nog twee races op Circuit Assen op de kalender en hoopt hij nog sneller te gaan.

Jim de Goede in actie (foto: Circuitpics.nl)