Hond verwond door vlijmscherpe vleesbal

13 august 2013
Zandvoort

In juni dit jaar ging door Zandvoort ook al het gerucht over een mogelijke dierenhater die honden en katten probeerde te verminken met naalden in stukjes worst of kaas. De dader kon toen niet getraceerd worden.

"Honden- en kattenbezitters let op!" waarschuwt Christa via Facebook, "Iemand bij de flats aan De Ruyterstraat/Boulevard Barnaart gooide dit in het gras."

De reacties van de Zandvoorters zijn niet mals. "Wee de gebeente die ik betrap. Ik grijp je en dan vreet je zelf die troep op. En ik meen het!" aldus een woeste dorpsgenoot. Iemand anders: "Welke idioot doet nou zoiets?"

De meldster heeft maandag rond 17.00 uur samen met wijkagenten en Dierenpolitie gezocht naar nog meer vleesballetjes met naalden, maar die zijn niet aangetroffen. 

"Wij willen dit leed zo snel mogelijk stoppen," vertelt de politie aan de Heemsteedse Courant. "Mogelijk heeft de dader last van honden of katten in de tuin."   Op Facebook wemelt het van de aantijgingen tegen de mogelijke dierenbeul, maar de politie heeft niets aan dergelijke meldingen. Zij wil graag naam en adres horen, zodat zij de verdachte kan aanspreken op de kwestie.   De politie is dringend op zoek naar de dader. Mensen die iets weten mogen het spoednummer van de Dierenpolitie bellen: 144. Of anders 0900-8844.   Inmiddels gaat het wat beter met de hond. "Ze kan al weer zachte stukjes vlees eten, maar ligt nog veel in haar mandje," meldt Christa.
Ook ervaring met deze vermeende dierenbeul? Reageer dan spoedig in onderstaand veld of / en mail naar mail to: [email protected]