De Mirandabad kopieert identiteitsbewijzen na incidenten [update]

02 august 2013
Amsterdam

Vorige week zorgde een grote groep jongeren voor overlast in het zwembad. Donderdag waren er vechtpartijen bij het zwembad. Jongens die zich die dag misdroegen, werden eruit gezet en bedreigden vervolgens het personeel. Ook vrijdag was het raak: toen werd er gevochten in de lange rij wachtenden voor het bad. 

Naar aanleiding van deze incidenten vraagt het bad elke bezoeker zich bij de kassa te identificeren. Er worden kopieën van de identiteitsbewijzen gemaakt. Als de bezoekers die na het zwemmen terug willen, kunnen ze zich melden bij de kassa. Alle kopieën worden sowieso aan het einde van de dag vernietigd, verzekert wethouder Kreuger, die de portefeuille Sport waarneemt tijdens de vakantie van wethouder Paul Slettenhaar. Het kopiëren is volgens Kreuger nodig om de mensen die voor problemen zorgen, achteraf te kunnen identificeren. 

Om het zwembad veilig te houden is een beveiligingsbureau ingeschakeld. Ook is er politie aanwezig. Kreuger betreurt het dat dit nodig is. "Mensen moeten gewoon lekker kunnen zwemmen."

Omdat het heerlijk weer is en de buitenbaden van het Sloterparkbad  en het Floraparkbad gesloten zijn, komen er veel meer bezoekers dan normaal op het bad bij het Martin Luther King park af.