Boektip van Roshni: Springende Pinguïns

24 june 2013
Heerhugowaard

Uitgeverij Lemniscaat en de vereniging Vrienden van Blij Dorp vieren dit jaar hun vijftig jarig bestaan. Dit prachtige kinderboek benadrukt deze jubilea. Korte teksten vertellen eigenschappen van 95 dieren. Grappige, vieze, merkwaardige, slimme en lachwekkende weetjes over dieren. En ze zijn waar! De humoristische tekeningen sluiten daar helemaal bij aan. Marije Tolman is Gouden Penseel winnares en illustreerde vele kinderboeken. Kleurig, vrolijk en een verhaal op zich. Een blik op haar website is de moeite waard.

Zo hoort een krekel met zijn knieën en tjirpt alleen het mannetje door zijn vleugels tegen elkaar te wrijven. Een struisvogel loopt sneller dan een paard, brult als een leeuw, maar zijn hersenen zijn kleiner dan zijn oog.

Dat een tarantulaspin in nood met zijn achterpoten haartjes uit zijn onderlijf trekt en als pijltjes naar de vijand schiet. Een gorilla niet durft te zwemmen, maar een tijger, indien nodig makkelijk 25 kilometer aankan. Dit hardcover, 120 pagina's tellende boek lees je niet even snel, maar vele keren steeds opnieuw!

Boek: Springende Pinguïns en Lachende Hyena's

Auteur: Jesse Goossens

Illustrator: Marije Tolman

Uitgeverij: Lemniscaat

Prijs: 19,95 euro

TIP: Prijs tot en met 30 juni, 15 euro