Knappe prestaties tennisjeugd

23 may 2013
Woubrugge

Kneppelhout won de categorie jongensenkel t/m 16 jaar, Schouten de jongensenkel t/m 14 jaar. Beide jeugdleden van TV Woubrugge speelden een ijzersterk toernooi.

Lastige finale
De als tweede geplaatste Ilya Kneppelhout bereikte eerste Pinksterdag overtuigend de finale van de Districts Jeugd Kampioenschappen Leiden, die traditiegetrouw op het tennispark van TC Hillegom werden georganiseerd. In die finale moest hij het opnemen tegen Boris Spanjaard. Deze maakte het de Woubruggenaar erg lastig in de eerste set (4-6). Maar Kneppelhout wist zich goed te herpakken in de tweede set (6-4) en kon de beslissende derde set daarna vrij eenvoudig naar zich toe trekken (6-1).

Dorpsgenoot Len Schouten stond onder enige druk. Hij kent een sterk seizoen en de verwachtingen waren daarom vooraf hooggespannen. De 14-jarige Schouten liet zich echter niet van de wijs brengen en wist zijn goede vorm te behouden. In de finale versloeg hij de als eerste geplaatste Matthijs Starkenburg overtuigend met 6-2 6-3.

Regionaal kampioen
Als districtskampioenen mochten de Woubruggenaren op tweede Pinksterdag aantreden bij de Regionale Jeugd Kampioenschappen op de banen van TV Hoofddorp. Hier streden de kampioenen van de districten Leiden, IJmond en Noord-Holland Noord om een nieuwe beker. Opnieuw vielen de prestaties van Kneppelhout en Schouten op. Beiden wonnen al hun partijen en werden daarmee ieder in hun eigen categorie regionaal kampioen. In augustus zullen zij zich meten met de nationale top tijdens de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen.