Duizend euro Vistival naar goede doelen

17 august 2012
Den Oever

Het grootste bedrag, vierhonderd euro, werd geschonken aan de lokale omroep Zuiderzee, deel uitmakend van RTV Noordkop. Volgens Bob Schuiling, die de cheques overhandigde, dient het bedrag voornamelijk ter compensatie van de kosten, die door de omroep moesten worden gemaakt om een rechtstreeks verslag van het Vistival mogelijk te maken.

RTV Noordkop hoopt binnenkort de zendmachtiging voor de gemeente Hollands Kroon in de wacht te slepen, maar daarvoor is ook RTV Hollands Kroon in de markt. Het blijft in dat opzicht nog even spannend. “De besluitvorming is door de gemeente met twee maanden uitgesteld tot november,” aldus woordvoerder Sem Eg.

De stichting Vrienden van de Wieringer Aak en de stichting Gaan Voor Daan kregen elk driehonderd euro uit de opbrengst. De aakvrienden spannen zich in voor de restauratie van de het Wieringer skuutje WR 60 en de geldinzameling verloopt zeer voorspoedig, zo meldde voorzitter Tjeerdo Wieberdink.

Namens Gaan Voor Daan vertelde Marcel Ruitenburg dat zijn stichting haar doel heeft bereikt. Daan, een jongen uit Enkhuizen met een stofwisselingsziekte, kan met zijn familie naar Curaçao om een voor hem zeer heilzame dolfijnentherapie te ondergaan.

Het Wieringer Vistival werd dit jaar een groot succes, door de uitstekende weersomstandigheden. De belangstelling steeg naar recordhoogte op de eerste dag van de grote vakantie. “We weten niet precies hoeveel mensen er geweest zijn, maar de schattingen lopen uiteen van zeven- tot tienduizend bezoekers,” vertelde Schuiling.

Meer hierover in de Wieringer Courant van dinsdag 21 augustus, een speciale editie ter gelegenheid van de Flora- en Visserijdagen in Den Oever.