Glazenwasser gooit eigen glazen in

09 december 2011
Den Haag

Met billboards op het Willem Royaardsplein en in de Hoytemastraat waarschuwde de politie van Bureau Overbosch voor de oplichter. In de omgeving van deze straten maakte de man afgelopen twee weken tenminste vijf slachtoffers. Bekend werd dat de man ook in de rest van de regio actief was. De man belde aan en vroeg om geld en deed zich voor als de glazenwasser.

Eén van de gedupeerden had via een webcam beelden gemaakt van de oplichter en deze beelden aan de politie verstrekt. Agenten die de beelden bekeken, herkenden de man vrijwel direct. Het bleek een 36-jarige Hagenaar te zijn die in het verleden met enige regelmaat mensen door middel van oplichting geld aftroggelde.

Verder onderzoek leidde naar de regio Brabant waar de man in een afkickcentrum voor zijn verslaving verbleef. Hij ging geregeld naar familie in Den Haag en kon dan niet de verleiding weerstaan om terug te vallen in zijn oude gewoonten. De verdachte werd begin deze week in het afkickcentrum opgehaald en aan het bureau in Den Haag gehoord. Hij bekende vrijwel direct. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. De agenten brachten de man hierna terug naar zijn afkickcentrum met het dringende advies om toekomstig familiebezoek anders in te vullen.