Restaurant de Kemphaan gesloten

07 july 2011
Almere

P4 heeft er echter voor gekozen de utispraak van de rechter niet af te wachten en de tent direct te sluiten. "Als wij open zouden blijven, moeten we diensten afnemen en zou de schuld blijven stijgen", zegt bestuurder Gert Jan Stok tegen Almere Vandaag.

Het is volgens hem toch nog niet helemaal zeker of P4 niet  meer terugkeert als uitbater van het Almeerse restaurant. "Wij willen niet investeren in een huurpand. Maar dat is wel hard nodig gezien het achterstallig onderhoud. Daarom willen wij het pand kopen. In 2006 hebben wij hier een toezegging voor gekregen van de gemeente, maar hier kwam zij later op terug. Wij hebben vorig jaar onze interesse nogmaals kenbaar gemaakt en voeren hier momenteel nog één gesprek over op ambtelijk niveau."

Volgens gemeentewoordvoerder Peter Spek is verkoop beslist geen optie voor P4. "Wij hebben daar met Staatsbosbeheer iets heel moois neergezet. Als wij het pand verkopen, komt hier misschien wel een partij die hier dingen wil doen die niet overeenkomen met onze plannen."

De gemeente zegt dan ook dat uitbater P4 z'n langste tijd heeft gehad.

Ben je wel eens wezen eten bij de Kemphaan? Hoe was je ervaring met het restaurant? Laat het weten in de comments. Troostberichten zijn ook welkom!