Ongelukkig Haarlem met lege handen

29 october 2007

Trainer Snoei zei het na afloop van de wedstrijd terrecht: "Dit Haarlem staat te laag op de ranglijst." Natuurlijk wisten wij als Haarlem volgers dat je met deze selectie niet om het kampioenschap zou gaan strijden en dat zelfs een plaats in de subtop een waarschijnlijk te zware opgave zou zijn. Maar de huidige 18e plaats met slechts 2 overwinningen en 5 gelijke spelen is gezien het vertoonde spel zeker een plaats of 7 a 8 te laag.

Bijna elke week voetbalt Haarlem, zeker in thuiswedstrijden, prima mee met de tegenpartij. Maar helaas valt het kwartje keer op keer de verkeerde kant op. Natuurlijk heeft kwaliteit hier ook mee te maken. De ploeg mist namelijk èèn van de belangrijkste kwaliteiten in het voetbal. En dat is scorend vermogen. Zonder doelpunten win je geen wedstrijden. Dan kan de verdediging nog zo goed staan en kan het middenveld zich een slag in de rondte werken, meer dan een gelijkspel zit er dan niet in.

Ook tegen GA Eagels kreeg Haarlem weer voldoende mogelijkheden. Zo slalomde Wijks,dit keer spelend vanaf links, om een aantal verdedigers heen zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer in het veld stuiteren. Schoot Cairo, die eindelijk weer eens in de basis verscheen, een bal op de vuisten van Moeliker en zag dezelfde Cairo tot zijn grote ontzetting dat een glaszuivere goal van hem werd geannuleerd. Een lange bal van Kousemaker werd verkeerd ingeschat door Vosselman, waardoor Cairo keeper Moeliker kon omspelen en de bal in het lege doel kon schieten. Scheidsrechter v/d Roest zag echter een overtreding in de glijpartij van Vosselman.

Ook na rust waren er nog 100% kansen voor Quainoo (van dichtbij op de benen van Moeliker), Axwijk (net over na corner) en Huymans die een afgeslagen bal net naast schoot.

De impotentie voor het doel heeft er nu toe geleid dat het seizoen voor Haarlem een nare smaak begint te krijgen. Met een lage klassering op de ranglijst en drie verspeelde periodes zal er in de 2e seizoenshelft een inhaalslag gemaakt moeten worden.

Gelukkig is er ook nog het beker toernooi. Komende dinsdag staat de uitwedstrijd tegen Eindhoven op het programma. Een tegenstander met perspectief. De eindhovenaren kennen dusverre ook een matig seizoen en besloten zelfs hun trainer Louis Coolen te ontslaan. Maar ondanks de interne problemen en laatste plaats op de ranglijst zal ook Eindhoven niet onderschat moeten worden. Zover Haarlem al tegenstanders onderschat natuurlijk.

Tim Beenders