De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Première voor de Sint Josephkerk

HAARLEM - Onder auspiciën van de Andriessen/De Klerk Stichting zal op zondag 29 mei een concert worden gegeven waarbij de wereldpremière plaatsvindt van het Declamatorium 'De lof van mijn man' uit 1956 van Albert de Klerk.

Dit werk is geschreven voor spreekstem en orgel. De tekst is van Michel van der Plas. Het betreft een lofzang van Maria op haar man Jozef. Tekst en muziek zijn onlangs aangetroffen in de nalatenschap van Albert de Klerk. De rol van Maria zal worden vertolkt door Maaike Poorthuis. Gemma Coebergh speelt de orgelpartij.

Eveneens onder auspiciën van de Andriessen/De Klerk Stichting zal dit werk door de firma Boeijenga worden uitgegeven en op 29 mei zal na afloop van het concert de gedrukte versie te koop worden aangeboden.

Tevens zal tijdens het concert op 29 mei de Symfonie voor orgel van Maurice van Elven (1950) worden gespeeld door Gonny van der Maten (Nederlandse première). Deze vierdelige symfonie, gecomponeerd in 1980, is opgedragen aan Albert de Klerk en gebaseerd op thema's van diens 'Missa ad modum tubae'. De Missa ad modum tubae zal afwisselend met de vier delen van de Symfonie voor orgel worden uitgevoerd door een adhoc-koor uit Wageningen onder leiding van Ger Vos.

Locatie: Sint Josephkerk, Jansstraat 43, Haarlem, aanvangstijd 15.00 uur, toegang: vrij, deurcollecte na afloop.


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio