De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Remco de Bruin verpulvert record op Kopje van Bloemendaal

De snelwandelaars passeren station Overveen tijdens de opwarmronde (Foto: Frank van Ravensberg)
1 / 5
zoom out
OVERVEEN - Remco de Bruin heeft zaterdagmorgen hard uitgehaald op het Kopje van Bloemendaal. De Amstelveense snelwandelaar raffelde de 5 beklimmingen van de zuidcol af in 42.55,33 en was daarmee bijna anderhalve minuut sneller dan het bestaande record op de 8.766 m. Rob Tersteeg kwam in 2015 tot 44.19. Vorig jaar miste De Bruin dat record met 2 seconden.
De Nederlandse snelwandelploeg kwam voor het 8e achtereenvolgende jaar naar Overveen en was te gast bij het Tetterode Sportcomplex. In de ochtend trainden de atleten in de buurt van de Brouwerskolk en in de middag ging het via de Zeeweg naar de kust, vervolgens naar Zandvoort en via het Visscherspad en Kraantje Lek terug naar het Tetterode Sportcomplex. In totaal wandelden ze bijna 30 km door een heuvelachtig landschap.
Behalve De Bruin maakten ook Rick Liesting en Anne van Andel indruk. Liesting was 's middags de snelste over de 6,22 km tussen de watertoren van Overveen en de ingang van Camping de Branding in Zandvoort. Ondanks de harde tegenwind deed de Deventenaar slechts 32.30 over de afstand. Slechts 2 Nederlanders waren ooit sneller.
Van Andel was de eerste vrouw die ooit 6x de zuidcol van het Kopje van Bloemendaal beklom. De ruim 10,5 km legde zij af in 1.00.23.
De snelwandelaars waren na afloop vermoeid maar tevreden over het trainen in een schitterende omgeving en onder prachtige weersomstandigheden.

Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio