De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nederlands snelwandelteam voor 8e keer naar Overveen

De snelwandelaars vorig jaar bij cafe Loetje (Foto: Frank van Ravensberg)
1 / 5
zoom out
OVERVEEN - Zaterdag 20 mei zal het Nederlands snelwandelteam naar Overveen komen voor de jaarlijkse selectietraining in de duinen. De beste Nederlandse snelwandelaars en 1 Duitser (die net over de grens bij Venlo woont) zullen acte de presence geven.
Opvallendste aanwezigen zullen zijn Rob Tersteeg (Nederlands kampioen op de 20 en 50 km), Rick Liesting (dit jaar de snelste Nederlander op de 20 km), Remco de Bruin (Europees kampioen bij de mannen 50+) en Bauke te Nijenhuis (wereldrecordhouder bij de mannen 80+). In totaal worden ongeveer 15 atleten (m/v) verwacht.
In de morgen wandelt de groep eerst een opwarmronde langs de Brouwerskolk. Vervolgens zetten ze koers naar de Lonbar Petrilaan/Hoge Duin en Daalse weg. Vandaar zullen ze 5 maal de zuidtop van het Kopje van Bloemendaal beklimmen en zal de aanval ingezet worden op het record van Rob Tersteeg, die in 2015 de 8.766 m in 44.19 afraffelde.
Na een pauze bij het Tetterode Sportcomplex zullen de snelwandelaars 's middags een herstart maken op de Zeeweg, waarna ze een route wandelen naar Bloemendaal aan Zee en Zandvoort. Langs het circuit gaat het vervolgens terug door de duinen over het Visserspad en de Brouwerskolk.

Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio