kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

2028: Spelen in ons land?

Societé-lid Jaap Sluis (rechts) in gesprek met het turntalent Sanna Overbeek. (Foto Michel van Bergen)

1 / 1
zoom out

HAARLEM - Société Pim Mulier werd opgericht op 4 augustus 2003 en stelt zich ten doel voormalige topsporters uit Haarlem te eren. Daarnaast is er een fonds in het leven geroepen om jonge Haarlemse sporttalenten financieel te ondersteunen en daardoor te stimuleren. Voor stages, materiaal en deelname aan wedstrijden is een bescheiden financiële bijdrage van hun kant van eminent belang voor de jonge sporter.

De enorme sportprestaties van 'De Helden van Haarlem' (17 in getal) blijven niet onopgemerkt en krijgen eeuwigheidswaarde, omdat hun portret prominent op muuroppervlaktes bij het Kennemer Sportcenter zijn bevestigd. Vorige week woensdag gaf de Société in het prachtige grachtenpand aan de Nieuw Gracht, waar uitgerekend Pim Mulier met zijn familie resideerde, uitleg over het succesvolle talentenfonds en gastspreker Andre Bolhuis, voormalig hockeyinternational en voorzitter van NOC/NSF, verzorgde een lezing met als thema: de Olympische Spelen. De tandarts ("mijn beroep is een kwestie van drilling, filling en billing") brak een lans voor alle Olympische sporters en hoopt vurig dat het Nederlandse volk zich massaal voor de Spelen van 2028 zal uitspreken.

Nadat de drie wereldkampioenen honkbal van Kinheim, David Bergman, Bryan Engelhardt en Tom Stuifbergen, wederom gehuldigd werden voor het behalen van de sensationele WK-titel, introduceerde Société -lid Jaap Sluis een pril regionaal talent. Sanna Overbeek is een 12-jarige turnster van de turnvereniging BATO uit Haarlem die heel gedreven en vol inzet haar sport beoefent en van het stimuleringsfonds van de Société een helpende hand krijgt aangereikt. Het jeugdproject is omgedoopt in 'Van Talent tot Held'.

"Turnen is mijn grote passie. Ik heb uitgerekend dat ik 26 uur per week met mijn sport bezig ben. Dat is veel, maar ik ervaar het absoluut niet als een last. Op dit moment kan ik het prima combineren met school. Mijn droom is uiteindelijk uit te komen op de Olympische Spelen. 2016 lijkt nog erg dichtbij, dus ik richt mij en hoop op de volgende editie. Mijn sterkste onderdelen zijn de brug, de balk en de vloer en ik beschouw Marlies Rijken als mijn grote voorbeeld", aldus Sanna die samen met haar aanwezige familieleden erg in haar nopjes was met de steun die ze ontving.

De avond eindigde in positieve zin. Vier aanwezige sponsoren waren bereid toe te treden tot het stimuleringsfonds, waardoor een eenmalige bijdrage van 5000 euro werd veilig gesteld. Door deze substantiële bijdrage kunnen jeugdige sporters zoals Sanna Overbeek weer een stukje verder worden geholpen in hun nog prille sportcarrière. En daar is het de Société nou net om te doen.


Reacties
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio