De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vrouwending (1): Zorg voor jezelf!

(Foto: sprieteriet)
1 / 1
zoom out

HAARLEM - Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Spriet en woon in Kennemerland. In de toekomst zal ik hier vaker schrijven, over de dingen die mij bezighouden. Mode en kleding, interieur, koken, muziek et cetera. Veel vrouwendingen dus. En ben erg nieuwsgierig hoe andere vrouwen daar over denken.

Afgelopen week werd ik getriggerd door de berichtgeving van minister Jet Bussemaker, en loop daar nog steeds over te peinzen. Zij wil dat vrouwen economisch zelfstandig worden. Eén op de drie huwelijken strand of de vrouw komt door het overlijden van de partner er alleen voor te staan. En moet zichzelf maar financieel zien te onderhouden.


Ten eerste, een man verdiend nog altijd meer dan een vrouw in dezelfde functie. Ook als je allebei werkt ben je een vermogen kwijt aan kinderopvang. Hoe moet een alleenstaande moeder dit opbrengen? De minister zou eens moeten kijken hoe ze dat in andere landen doen. In Scandinavië bv werkt man en vrouw en de opvang is daar goedkoper en prima geregeld.


Als je onder de 40 bent zal een fulltime baan nog wel lukken maar daarna ben je zo goed als afgeschreven …weet ik uit eigen ervaring. Als je dan al een baan vindt – als verkoopster bijvoorbeeld – en je baas je na 3 jaar een vast contract moet geven, dan kan je gaan of 3 maanden thuis gaan zitten om vervolgens opnieuw in dienst te worden genomen (mij nu twee keer gebeurd).


Jet kan makkelijk praten. Als je een aantal jaren uit het werkproces afwezig bent geweest zit er bijna geen baas meer op je te wachten, en vaak kom je dan in een lager niveau terecht waar voor je geleerd hebt. Hoe kan een minister in deze tijd nu met zoiets komen terwijl er bij veel ondernemers het water aan de lippen staat? Dit houd mij bezig en hoor graag wat jullie mening is!


Wilt u (terug) aan het werk! Misschien heeft u hier wat aan: www.detafelvaneen.nl

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 02 juni 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio