De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Werklozen gaan klussen in Haarlem-Oost

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

HAARLEM - Mensen die moeilijk aan werk komen gaan klussen verrichten om de leefbaarheid in Haarlem-Oost te stimuleren. Zij zijn verbonden aan het nieuwe Buurtbedrijf Haarlem-Oost, het eerste buurtbeheerbedrijf dat in Haarlem is opgericht.

De Haarlemse woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere, gemeente Haarlem, Paswerk en Spaarnelanden tekenen op woensdag 30 januari de bijbehorende overeenkomst.

Het Buurtbedrijf wordt komend voorjaar gevestigd aan het Van Zeggelenplein in Haarlem-Oost en levert vanaf die plek een wijkteam, een klussenteam en in de toekomst een dienstenteam voor Parkwijk, de Slachthuisbuurt en de Amsterdamse buurt. Het wijkteam en het klussenteam beginnen nu al vanaf tijdelijke locaties.

De medewerkers van het Buurtbedrijf worden ingezet om de buurt schoon te houden en om klussen in woningen te verrichten. In de toekomst gaan ze ook bewoners helpen met boodschappen doen, vervoer of licht huishoudelijke werkzaamheden.
 
In de komende vier jaar krijgt het Buurtbedrijf de kans zich te ontwikkelen. Uiteindelijk doel is om het Buurtbedrijf duurzaam te kunnen laten voortbestaan als een waar bedrijf.

 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 28 januari 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio