kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Heemsteedse Julian Ras, speelt hoofdrol in Sinterklaasfilm

Julian Ras.

1 / 1
zoom out

HEEMSTEDE - 'De Club van Sinterklaas en het geheim van de speelgoeddokter' is de titel van de familiefilm die op 30 september in première gaat in theater Tuschinski . Julian Ras speelt een hoofdrol. De Heemsteedse Courant zoekt de jonge filmster op in zijn ouderlijk huis in de Rivierenbuurt in Heemstede.

Het is niet de eerste filmrol voor de leerling uit groep 8 van basisschool de Evenaar. Vorig jaar speelde hij één van de stoute kinderen in Bennie Stout ,eveneens een Sinterklaasfilm. Dat alles komt door zijn oudere broer Mick. Die was meermalen te zien als reporter in het kinderprogramma Willem Wever. "Mijn broer Mick wilde auditie doen voor de musical en tv-serie Kruimeltje. Hij wilde dat ik mij ook opgaf. En toen hebben wij allebei auditie gedaan. Voor die auditie moesten ik ook zingen en dat kun je beter niet horen. Wij kregen geen rol. Later werd ik gebeld of ik een workshop wilde volgen met uiteindelijk misschien de hoofdrol in een Kerstfilm. Die Kerstfilm werd het niet maar wel de Sinterklaasfilm Bennie Stout", aldus de acteur. Broer Mick: "Ik vind het heel leuk dat Julian nu een hoofdrol speelt in de nieuwe film, ik gun het hem echt".

In de film moet Julian in de rol van Mees samen met zijn buurmeisje Katja (Laura van Bussel) uitzoeken wat er met Sinterklaas aan de hand is. Die verdwijnt uit zijn kasteel en als hij een tijdje later weer opduikt gedraagt hij zich erg vreemd. Ook is er een vreemde Poppendokter aanwezig op het kasteel. "Het is een leuke maar ook spannende film, waarin Victoria Koblenko mijn moeder speelt en Charly Luske speelt de vader van Katja. Ik kende Laura niet, maar vond het wel leuk om met haar samen te spelen. Wij hebben nog contact en ik zou best nog een keer met haar een film willen maken. Ik kijk ook uit naar de dag van de première waarin ik alle medespelers weer zie".

De film is in drie weken opgenomen op locaties in Amsterdam, het Muiderslot en de studio in Hilversum. Daarvoor kreeg de ster vrijstelling van school. En zijn klasgenoten? " Die vinden het wel mooi dat ik aan de film mee doe. Ze willen allemaal de film gaan zien en dat is wel spannend natuurlijk". De film wordt 3 oktober in de bioscoop verwacht.

Reacties
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Meer artikelen
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Opiniepeiling
Op welke partij stem jij tijdens de Provinciale Statenverkiezingen?
Ga naar de peiling
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio