De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VVD tegen betaald pakeren in hele stad

Nu nog in en rond het centrum. Straks overal betaald parkeren in Haarlem?

1 / 1
zoom out

HAARLEM - VVD Haarlem waarschuw de burgers voor de Parkeervisie van de gemeente Haarlem.

'U moet meer gaan betalen voor parkeren en minder parkeerplaatsen in uw wijk. Het zijn enkele voorstellen, die nu in de Parkeervisie staan. U moet gaan betalen om uw auto in uw straat te parkeren. Ook uw bezoek moet betalen. In de hele stad. Van Haarlem- Noord tot Schalkwijk. Dat is één van de voorstellen, die staan in de Parkeervisie voor Haarlem', aldus de VVD.

De VVD is tegen de invoering van betaald parkeren buiten het centrum. In de Parkeervisie wordt verder voorgesteld om er voor te zorgen dat Parkeren de gemeente Haarlem zo'n 2 miljoen euro extra oplevert. De parkeertarieven in de garages moeten 2,5 % omhoog en op straat met 10% omhoog. Ook de tarieven voor bewoners, die een parkeervergunning hebben, moeten in stappen omhoog met een stijging van 25%.

De VVD vindt dit niet acceptabel en stelt dat de parkeergarages en de parkeertarieven al te hoog gevonden worden door de bezoekers van de stad. De VVD is ook tegen minder parkeerplaatsen in de openbare ruimte.

De gemeente werkt op dit moment aan een visie op parkeren 2012-2030. Deze Parkeervisie vormt de basis voor het parkeerbeleid dat in die periode verder uitgewerkt wordt. De VVD Haarlem roept de burgers van Haarlem op om in ieder geval hun mening te geven.

De gehele Parkeervisie is te vinden op o.a. www.haarlem.nl/ parkeren. Het document ligt ook ter inzage op het stadhuis aan de Grote Markt.

Elke burger van Haarlem kan zijn mening kan gegeven tot 17 mei. Dat kan via het reactieformulier op de website van de gemeente Haarlem en via een link op vvdhaarlem.nl of per brief die gericht is aan het college van B en W, postbus 511, 2003 PB Haarlem onder vermelding van naam, adres en het onderwerp concept- Parkeervisie.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio