De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Feestje in Haarlem Noord

HAARLEM - De wethouder Onderwijs, de voorzitter CvB van Dunamare Onderwijsgroep en een schooldirecteur op een steiger. Alledrie getooid met bouwhelm. Zo was vanmiddag te zien in Haarlem Noord.

Op het Plesmanplein in de wijk Sinnevelt zet de Daaf Gelukschool nieuwbouw neer aan het al bestaande schoolgebouw. Een uitbreiding die nodig is om de leerlingen die nu nog les krijgen in het gebouw aan de Martinus Nijhofflaan ook aan het Plesmanplein te kunnen huisvesten.
In Delftwijk wordt hard gewerkt aan verbetering van de wijk waarbij veel aandacht is voor nieuwe woningbouw. Het Daaf Geluk-gebouw aan de Martinus Nijhofflaan zal in de toekomst worden gesloopt om ruimte te maken voor groen en een vijver wat de wijk een nog mooier aanzien zal geven. Uiteraard zien de leerlingen er naar uit weer met z’n allen in een gebouw te zitten. En ook de medewerkers van de Daaf Gelukschool kunnen niet wachten. Reden genoeg dus om het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw met elkaar te vieren.
De twee jongste leerlingen van de school, Valentina en Brian, mochten mee de steiger op en samen met wethouder Jan Nieuwenburg hesen zij de vlag waarop foto’s van alle klassen van de Daaf Gelukschool zijn afgedrukt.
De catering van het feestje werd verzorgd door leerlingen van het Sterren College, een andere school van de Dunamare Onderwijsgroep. Voor de leerlingen was er chocolademelk en cake. Voor het personeel en alle genodigden, waaronder de buurtbewoners, waren er bubbels om te proosten en werden er heerlijke hapjes geserveerd.
Hopelijk wordt dit weer zo goed verzorgd als er een opnieuw een feestje te vieren valt, bijvoorbeeld over ongeveer een jaar als alle leerlingen weer met z’n allen in 1 gebouw les zullen krijgen. Een gebouw met een monumentaal deel wat gerenoveerd zal worden en met een prachtig nieuwbouwdeel ontworpen door architectenbureau KoningEllis en uitgevoerd door firma Koudijs.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 februari 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio