De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stelling: Moeten Haarlemse schoolpleinen rookvrij worden?

(Foto: , ANP)
1 / 1
zoom out

HAARLEM - Als het aan het Longfonds ligt, worden alle schoolpleinen rookvrij. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen scholieren op het schoolplein vaak gewoon een sigaret opsteken, zegt het fonds.

Maandag overhandigt het fonds in Nieuwspoort in Den Haag een rapport over rookvrije schoolterreinen aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid. Volgens het fonds heeft een kwart van de middelbare scholen momenteel een rookvrij terrein en wil 70 procent van de scholen dit. Toch ondernemen die scholen vaak geen actie omdat ze stuiten op weerstand onder personeel en leerlingen, zegt een woordvoerder van het fonds.

De helft van de rokers stak de eerste sigaret op het schoolplein op, aldus het Longfonds. Van Rijn zegt dat wetten en regels alleen, zoals het verbod op de verkoop van tabak aan jongeren, niet genoeg zijn. ,,Roken is niet normaal als je nog geen 18 bent en dus ook niet op het schoolplein. Dat moet de nieuwe sociale norm zijn''.

Hoe denken de Haarlemse scholen over rookvrije schoolpleinen? Dichtbij is momenteel in afwachting van een reactie. Wij zullen jullie hiervan op de hoogte houden. Tot die tijd is de redactie heel benieuwd naar jullie mening. Zullen rookvrije schoolpleinen jongeren van de slechte gewoonte afhouden, of zal de maatregel juist averechts werken?  Geef jouw visie in onderstaand veld.

Bron: ANP / dichtbij


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio