De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Haarlemse politie vangt werkelozen op

(Foto: , Danny Gooyer)
1 / 1
zoom out

HAARLEM - Een zéér snuggere politicus heeft het geniale idee gelanceerd om werkeloze jongeren werkvaring op te laten doen bij de politie.

Een aantal jaren geleden heeft men al een project ( de melkertbanen) bedacht om op die manier de wat oudere werkeloze weer aan de gang te krijgen. Een aantal van hen kwam bij de politie terecht als zogenaamde handhavers, deze handhavers moesten een aantal zaken van de politie overnemen zodat de politie tijd kon vrij maken voor andere werkzaamheden. Nu denken mensen vaak dat als zij een uniform aan hebben,direct heel wat zijn en verwaarlozen zo het eigenlijke doel van deze gedachtegang.

Nu zijn dus de jonkies aan de beurt. geen zin in school, geen werk, prima, we stallen ze gewoon bij de politie zodat ze vast werkervaring op kunnen doen en van de straat zijn.

Je kan je dus afvragen in hoeverre een opleiding voor politievrouw/man nut heeft nu men voor de 2de maal werkelozen gaat inzetten. Nu weet ik wel dat het weinig studie kost voordat je met 8 man achter een boom kan gaan staan met een laser, maar het gaat mij te ver om iemand die niet verder is gekomen dan groep 5 de politie laten helpen.

Het is dan ook te hopen dat deze zéér snuggere politicus wordt teruggefloten en wat anders gaat bedenken om de jeugd op het goede spoor te krijgen. Het lijkt mij stug dat de politie op dit soort dingen zit te wachten,die pet past nu eenmaal niet iedereen !

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 februari 2013


Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio