kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Willem Brinkman op de brommer door Europa

HAARLEM - Vrijdagmorgen klokslag half elf vertrok de bekende rijschoolhouder Willem Brinkman vanaf zijn garage in Haarlem voor een tour van liefst 3000 kilometer op de brommer.

Willem wil geld inzamelen voor de Stichting '2 Support 4 Specials'. Zijn zoon Jason heeft een handicap, het Rubinstein Taybi Syndroom. De stichting maakt het mogelijk om voor kinderen met een handicap "Dolfijntherapie" te volgen. De kosten voor deze therapie zijn minimaal ? 6.000,00 per kind. Jason staat op de wachtlijst op plek 6. De stichting steunt de gezinnen met een speciaal kind door tegemoet te komen in de kosten. Een groot aantal sponsors sponseren de brommertour van Willem Brinkman. De Brommertour zal 10 landen aan doen en ruim 3000 km af leggen. De route loopt via Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Lichtenstein, Oostenrijk, Italië, Tjechië en Duitsland naar Nederland. Totaal 10 landen, 24 steden, in 24 dagen, dus 166 km per dag. De brommertour is een initiatief van Willem Brinkman. "Het is natuurlijk een waanzinnige actie om 3000 kilometer op een brommer af te leggen. Ik verwacht een gemiddelde van 20 km per uur te halen" denkt Willem Brinkman vlak voor zijn vertrek. "Je weet nooit wat je tegenkomt". In de Alpen gaat de tocht door tunnels en over passen. Op enkele passen ligt nog sneeuw. Voor de tunnel is een speciale afspraak gemaakt dat hij bij aankomst moet bellen en dat men hem met een speciale wagen komt halen om door de tunnel te worden vervoerd. De eerste dagen reed hij alleen. Vanaf vandaag wordt hij in een door Tinholt gesponserde auto begeleid door Han Brands. Han is de rest van de tijd zijn verzorger en rijd vooruit om in de plaats van aankomst de overnachting te regelen. De kilometerstand op de brommer stond bij vertrek op 1343 kilometer.

Wilt u helpen om Jason dolfijntherapie te laten volgen? Wordt dan sponsor voor een eenmalige bijdrage van 30 euro door storting op rekening 3853372. Op de website www.2s4s.nl staat dagelijks het reisverslag.

Zondag 13 mei verwacht Willem Brinkman tussen 12.00 en 13.,00 uur aan te komen bij Saplaza aan de Veerplas tegenover Ikea. Vergezeld door tientallen brommervrienden, de gehandicapte fanfare 'Blij dat ik rij' en de Fluttetutters wordt er vanaf 14.00 uur een feestje gevierd op de Botermarkt. De vrienden van Willem hopen dat heel brommer rijdend Haarlem bij de aankomst aanwezig zal zijn!

Reacties
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Meer artikelen
Plaats je eigen autonieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio